Zöldfűszeres karaj balzsamecetes gombamártással

2014. november 30. 21:36 - gasztropocak

 

Egyik kedvenc ételünk, nem is értem miért csak most kerül fel az oldalra!

Kell hozzá:

  • 70 dkg szeletelt csont nélküli karaj
  • kakukkfű, petrezselyem, bazsalikom, oregano
  • olívaolaj

A mártáshoz:

  • 5-6 nagyobb fej csiperkegomba
  • 2 ek balzsamecet
  • 3 ek barna cukor
  • 3,5 dl marhahúsleves alaplé
  • 1 ek tárkony 
  • 1,5 dl főzőtejszín

 

A zöldfűszereket olajjal és egy kis sóval összekeverem. A husikat picit kiklopfolom, majd bekenem őket a fűszeres olajjal. Utána előmelegített sütőben fél óráig fólia alatt 200 fokon megsütöm, majd a fóliát levéve 12 percig légkeveréssel megpirítom.

Közben elkészítem a mártást. 5 percig olívaolajon párolom a felszeletelt gombát fedő alatt. Amikor kellően megpárolódott, leveszem a tűzről és félreteszem. Egy másik lábosban addig forralom az alaplét, a cukrot és az ecetet amíg be nem sűrűsödik. Ez után mehet bele a gomba, a tejszín és a tárkony. Egy perc alatt összefőzzük és kész.

Én most sültkrumplival tálaltam, de házi steakburgonyával az igazi.

Szólj hozzá!
Címkék: gomba mártás Husi

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropocak.blog.hu/api/trackback/id/tr786945673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása