Egyik kedvenc ételünk, nem is értem miért csak most kerül fel az oldalra!
Kell hozzá:
- 70 dkg szeletelt csont nélküli karaj
- kakukkfű, petrezselyem, bazsalikom, oregano
- só
- olívaolaj
A mártáshoz:
- 5-6 nagyobb fej csiperkegomba
- 2 ek balzsamecet
- 3 ek barna cukor
- 3,5 dl marhahúsleves alaplé
- 1 ek tárkony
- 1,5 dl főzőtejszín
A zöldfűszereket olajjal és egy kis sóval összekeverem. A husikat picit kiklopfolom, majd bekenem őket a fűszeres olajjal. Utána előmelegített sütőben fél óráig fólia alatt 200 fokon megsütöm, majd a fóliát levéve 12 percig légkeveréssel megpirítom.
Közben elkészítem a mártást. 5 percig olívaolajon párolom a felszeletelt gombát fedő alatt. Amikor kellően megpárolódott, leveszem a tűzről és félreteszem. Egy másik lábosban addig forralom az alaplét, a cukrot és az ecetet amíg be nem sűrűsödik. Ez után mehet bele a gomba, a tejszín és a tárkony. Egy perc alatt összefőzzük és kész.
Én most sültkrumplival tálaltam, de házi steakburgonyával az igazi.