Medvehagymás-túrós pogácsa

2015. március 29. 18:56 - gasztropocak

img_2107.jpg

 

 

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2.5 dkg élesztő
  • 0.5 evőkanál só
  • 2 db tojássárgája
  • 20 dkg túró
  • 1 dl tej
  • 15 dkg tejföl
  • 25 dkg sajt
  • 1 nagy marék medvehagyma

 

Az élesztőt egy pici cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.

A sóval összekeverjük a lisztet, majd hozzáadjuk a margarint, és kézzel összemorzsoljuk. Amikor már jó morzsalékos, hozzáadjuk a túrót.

Ezután a közepébe mélyedést csinálunk, majd beletesszük a tejfölt, a tojássárgáját, és a felfuttatott élesztőt. Jó alaposan összegyúrjuk, hogy egy sima tésztát kapjunk. (ha szükséges közben még pici lisztet adhatunk hozzá)

A gombóccá formált tésztát ezután letakarjuk a tállal amiben összegyúrtuk, majd 20 percig pihentetjük.

Közben a medvehagymát alaposan megmossuk, majd nagyon apróra felvágjuk.

A tésztát pihentetés után kinyújtjuk, majd rászórjuk az apróra vágott medvehagyma felét.

Ezután a tésztát összehajtogatjuk, majd letakarva 10 percig pihentetjük.

Pihentetés után a tésztát megint kinyújtjuk, és rászórjuk a maradék medvehagymát, majd ismét hajtogatunk, és 10 percig pihentetjük..

Pihentetés után a tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, a tetejét megkenjük a tojásfehérjével, majd, megszórjuk a reszelt sajttal.

Ezután ízlés szerint pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráhelyezzük az ízlés szerint megformázott pogácsákat.

Ezután előmelegített forró sütőbe tesszük, és 20-25 perc alatt készre sütjük. (én légkeverésnél 170 fokon, 20 percig sütöttem)

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: pogi Egyéb Sajt

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropocak.blog.hu/api/trackback/id/tr97316264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása