- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2.5 dkg élesztő
- 0.5 evőkanál só
- 2 db tojássárgája
- 20 dkg túró
- 1 dl tej
- 15 dkg tejföl
- 25 dkg sajt
- 1 nagy marék medvehagyma
Az élesztőt egy pici cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.
A sóval összekeverjük a lisztet, majd hozzáadjuk a margarint, és kézzel összemorzsoljuk. Amikor már jó morzsalékos, hozzáadjuk a túrót.
Ezután a közepébe mélyedést csinálunk, majd beletesszük a tejfölt, a tojássárgáját, és a felfuttatott élesztőt. Jó alaposan összegyúrjuk, hogy egy sima tésztát kapjunk. (ha szükséges közben még pici lisztet adhatunk hozzá)
A gombóccá formált tésztát ezután letakarjuk a tállal amiben összegyúrtuk, majd 20 percig pihentetjük.
Közben a medvehagymát alaposan megmossuk, majd nagyon apróra felvágjuk.
A tésztát pihentetés után kinyújtjuk, majd rászórjuk az apróra vágott medvehagyma felét.
Ezután a tésztát összehajtogatjuk, majd letakarva 10 percig pihentetjük.
Pihentetés után a tésztát megint kinyújtjuk, és rászórjuk a maradék medvehagymát, majd ismét hajtogatunk, és 10 percig pihentetjük..
Pihentetés után a tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, a tetejét megkenjük a tojásfehérjével, majd, megszórjuk a reszelt sajttal.
Ezután ízlés szerint pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráhelyezzük az ízlés szerint megformázott pogácsákat.
Ezután előmelegített forró sütőbe tesszük, és 20-25 perc alatt készre sütjük. (én légkeverésnél 170 fokon, 20 percig sütöttem)