Most egy igazi különlegességet készítettem.
Kell hozzá:
- 1 kg szeletelt, csont nélküli karaj
- 5 dkg vaj
- só
- tarkabors
- petrezselyemzöld
- dió (bél)
- 4 ek méz
- 20 dkg camembert sajt
- 1 dl száraz fehérbor
Az elkészítés nagyon egyszerű. A felkockázott vajat tegyük egy jénai tálba, majd szórjuk meg sóval és tarkaborssal. Ezután terítsük szét a karajszeleteket (nem kell kiklopfolni), majd sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg petrezselyemmel is. Ha ezzel megvagyunk, 3-4 marék dióbelet törjünk össze kisebb darabokra, majd terítsük el a karajszeleteken. Most jöhet a méz.
Kockázzuk fel a sajtot és egyenletesen osszuk el a húsokon. Végül locsoljuk meg egy kis borral és tegyük az előmelegített sütőbe (180 C) 40 percre. Nem kell letakarnunk fóliával, mert a borban gyönyörűen meg fog puhulni.
Köretnek házi steakburgonyát készítettem.
4 szemet megmostam alaposan (de nem pucoltam meg), majd felszeleteltem. A közepét bevagdostam és megszórtam egy kis sültkrumplifűszerrel. Letakartam fóliával és 20 percig sütöttem egy kivajazott tepsiben. Végül levettem a fóliát és 10 perc alatt légkeveréssel aranybarnára pirítottam.
Jó étvágyat!