Ez a torta ronda lett, de finom. :)
Amikor gyümölcstortát készítek, sohasem sikerül ugyanolyanra.
Ezzel a piskóta recepttel viszont nem lövünk mellé!
A receptet édesanyámtól kaptam és egy kicsit felturbóztam.
A tortalaphoz:
-
20 dkg cukor
-
1 cs. vaníliás cukor
-
2 db tojás
-
7 dkg margarin (lágy)
-
8 evőkanál tej
-
20 dkg liszt
-
1/2 csomag sütőpor
- pár csepp vaníliaaroma
Először a cukrot, a vaníliás cukrot a margarint és a tojássárgáját keverjük össze. Majd utána jöhet a tej, a liszt és a sütőpor. Végül a külön tálba felvert tojásfehérjét is hozzákeverjük.
Ha kész, kivajazott szilikonos sütőformába öntjük, majd megszórjuk diódarabokkal. Ezután mehet a sütőbe 30 percre 175 fokra.
Ha megsült jöhet rá a "feltét" ízlés szerint.
Pl.: puding, eper és tortazselé.