Epres Gyümölcstorta

2014. november 28. 20:09 - gasztropocak

 

Ez a torta ronda lett, de finom. :)

Amikor gyümölcstortát készítek, sohasem sikerül ugyanolyanra.
Ezzel a piskóta recepttel viszont nem lövünk mellé! 

A receptet édesanyámtól kaptam és egy kicsit felturbóztam.

A tortalaphoz:

  • 20 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 7 dkg margarin (lágy)
  • 8 evőkanál tej
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • pár csepp vaníliaaroma

Először a cukrot, a vaníliás cukrot a margarint és a tojássárgáját keverjük össze. Majd utána jöhet a tej, a liszt és a sütőpor. Végül a külön tálba felvert tojásfehérjét is hozzákeverjük.

Ha kész, kivajazott szilikonos sütőformába öntjük, majd megszórjuk diódarabokkal. Ezután mehet a sütőbe 30 percre 175 fokra.

Ha megsült jöhet rá a "feltét" ízlés szerint.

Pl.: puding, eper és tortazselé.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropocak.blog.hu/api/trackback/id/tr556941327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása