Baszk túrótorta málnaöntettel

2015. március 29. 19:39 - gasztropocak

dsc_0657.JPG

 

A túrótortához
25 dkg tehéntúró
20 dkg krémsajt (Lidl, Aldi saját márkás vagy Philadelphia)
250 ml habtejszín
15 dkg cukor
3 db tojás
1 evőkanál finomliszt
A málnaöntethez
15 dkg málna
3.5 dkg cukor

 

A tojásokat kikeverjük a cukorral. Elkeverjük benne a lisztet, majd hozzáadjuk a túrót, a krémsajtot és a tejszínt is. Adhatunk hozzá reszelt citromhéjat és/vagy vaníliakivonatot is.

A 15 cm-es tortaformát (vagy jénai üvegtálat, kinek mi van otthon) vizes sütőpapírral kibélelünk, ilyenkor felveszi teljesen az edény formáját. Csap alá tartjuk a sütőpapírt, ha átnedvesedett összegyűrve kinyomkodjuk, és még vizesen a formába tesszük, majd ráborítjuk a masszát. Kb. 30 perc alatt pirosra sütjük a tetejét. Fontos hogy magas hőfokon, 220 fokon kell sütni. Akkor jó, ha a belseje remegős, a teteje megpirult.

Nagyon tömény sütemény, isteni finom, a fanyar málnaöntet nagyon jól illik hozzá. 

Ha dupla adagot sütök, azt a hagyományos 25 cm tortaformában szoktam, akkor kb. 45-50 percig alufólia alatt sütöm, majd kb 20-30 perc alatt megpirítom a tetejét. 

A málnát sziruposra főzzük a cukorral, majd szobahőmérsékletűre hűtjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropocak.blog.hu/api/trackback/id/tr637316376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása