Tradicionális gulyásleves

2014. október 26. 16:44 - gasztropocak

unnamed (1)_4.jpg

  • 50 dkg marhalábszár vagy sertéscomb
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa 2 db fehérrépa
  • 1 kis zeller
  • 30 dkg burgonya
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 1 kiskanál csípős paprika
  • 1 ek vegeta
  • 1 kiskanál só
  • 1 kiskanál őrölt kömény
  • 2 db babérlevél
  • 1 db Marhahúsleves kocka
  • 1 kiskanál fekete bors
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 ek sertészsír vagy egy kis olaj
  • 1 csokor petrezselyem

A hagymákat kis kockára vágjuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd kockára daraboljuk.

A zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk, a fűszerpaprikákkal összekeverjük, felöntjük 1,5 dl vízzel, majd a vizet elfőzve, zsírjára pirítjuk.

Ekkor hozzáadjuk a húst, és kevergetve megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel megszórjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a kis kockára vágott paradicsomot, a paprikát, babérlevelet.

Fedővel lefedve saját levében kb 1 órát főzzük.Elkészítjük a csipetkét. (1 tojás, nnyi liszt amit felvesz és egy kis só)

Ezután kerülnek bele a zöldségek: a karikára vágott sárga- és fehérrépa, a kockára vágott zeller, burgonya, az aprított petrezselyem, felöntjük vízzel.

Utána további 1 órát főzzük. Beletesszük a csipetkét, és 10 perc alatt készre főzzük.

Én sajtospogácsával tálaltam. (klikk)

Finom, laktató lett.

Szólj hozzá!
Címkék: gulyás Leves

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropocak.blog.hu/api/trackback/id/tr956834721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása