- 50 dkg marhalábszár vagy sertéscomb
- 2 db vöröshagyma
- 2 db sárgarépa 2 db fehérrépa
- 1 kis zeller
- 30 dkg burgonya
- 2 ek fűszerpaprika
- 1 kiskanál csípős paprika
- 1 ek vegeta
- 1 kiskanál só
- 1 kiskanál őrölt kömény
- 2 db babérlevél
- 1 db Marhahúsleves kocka
- 1 kiskanál fekete bors
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 ek sertészsír vagy egy kis olaj
- 1 csokor petrezselyem
A hagymákat kis kockára vágjuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd kockára daraboljuk.
A zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk, a fűszerpaprikákkal összekeverjük, felöntjük 1,5 dl vízzel, majd a vizet elfőzve, zsírjára pirítjuk.
Ekkor hozzáadjuk a húst, és kevergetve megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel megszórjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a kis kockára vágott paradicsomot, a paprikát, babérlevelet.
Fedővel lefedve saját levében kb 1 órát főzzük.Elkészítjük a csipetkét. (1 tojás, nnyi liszt amit felvesz és egy kis só)
Ezután kerülnek bele a zöldségek: a karikára vágott sárga- és fehérrépa, a kockára vágott zeller, burgonya, az aprított petrezselyem, felöntjük vízzel.
Utána további 1 órát főzzük. Beletesszük a csipetkét, és 10 perc alatt készre főzzük.
Én sajtospogácsával tálaltam. (klikk)
Finom, laktató lett.