Pak Choi csirke felturbózva

2014. augusztus 13. 21:14 - gasztropocak

IMAG0128-(2).jpg

Hmmm..... ez egy isteni kínai kaja.

  • 50 dkg csirkemell
  • földimogyoró olaj, vagy oliva olaj
  • 4 ek szójaszósz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tk reszelt gyömbér
  • 3 ek édes chiliszósz (keresd a kínai részlegen a boltokban az előre bekevert édes chilit)
  • bors
  • gyorsfagyasztott kínai zöldségmix amiben legyen fafülgomba (persze beszerezheted frissen is, de az elég drága és macerás)
  • 20 dkg gomba (a legtutibb a vargánya)
  • 1 pak choi (ez a kínai kel amolyan káposztaféle)
  • 2 ek balzsamecet
  • friss petrezselyemzöld
  • 1 ek tárkony
  • metélőhagyma
  • egy csomag kínai chow mein tészta (ha van a lidlben vegyetek ott, olcsó és jó)

Azt hiszem ezek kellenek hozzá. Akkor elő a wokot.

A művelet nem nagy szám, mert első körben a felkockázott csirkét az olajon megpirítjuk. Majd jöhet a gyömbér, a fokhagyma, a chili, a bors. Picit főzzük össze.

Utána jöhet a zöldségkeverék és a friss gomba. Balzsamecet, szójaszót majd pirítjuk 5 -8 percig az egészet.

Most jöhet ami kimaradt. Pak Choi, petrezselyem, stb.

Ha minden benne van (persze a tészta nem) 5-10 perc alatt készre pirítjuk.

Közben elkészítjük forró vízben a tésztát.

Ha mindennel kész vagyunk, összeforgatjuk a tésztával a wok tartalmát és lehet tálalni.

Tálaláskor tettem még rá metélő hagymát és szójaszószt is pluszban!

Mennyei lett, de komolyan.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropocak.blog.hu/api/trackback/id/tr526601627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása