Van valami amit minden nap tudnék enni, hát most megosztom veled a Tiramisum receptjét is.
- babapiskóta
- 500 g Mascarpone (már mindent kipróbáltam és az Aldis Milfina márkájú magasan a legjobb)
- szőlő vagy eper
- 20 dkg kristálycukor
- 6 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5-6 dl kávé
- rum aroma
- vanília és /vagy tejszínes mogyoró aroma (dr. oetker)
Első körben két tálban különválasztom a tojások fehérjét és sárgáját.
A fehérjét kemény habbá verem és félreteszem.
Amiben a sárgája van, ahhoz hozzáöntöm a 20 dkg cukrot és a vaníliás cukrot és robotgéppel elkeverem (5-8 percig).
Utána fokozatosan hozzáadagolom állandó keverés mellett a mascarponét és a kemény tojásfehérjét.
Majd jöhet a rum, a vanília és a tejszínes mogyoró aroma. Végül a már lefőzött kávéból is adok hozzá 2 -3 kanállal.
Mikor minden benne van még 10 percig keverjük a robotgéppel, hogy jól összeálljon a krém.
Közben előkapjuk a tálat (én egy 25x15 -ös jénaiba szoktam tenni) és szépen kirakjuk az alját a kávéba mártogatott babapiskótával (ne áztassuk el túlzottan).
Ha megvan az első sor, felkenjük rá a krémet ujjnyi vastagon.
Utána rászórjuk a felvágott epret vagy szőlőt. Én jó sokat szoktam beletenni, mert jó gyümölcsösen szeretjük. :)
Ezután jöhet egy újabb réteg babapiskóta és a tetejére megint a krém.
Végül megszórjuk ismét egy kis gyümölccsel, esetleg egy kis mentával is díszíthetjük és egy éjszakára eltesszük a hűtőbe!
Hmm....... imádom
(én nem szoktam a tetejére kakaót szórni, mert annyira nem szeretjük)