Fafülgombás kínai egytálétel

2014. szeptember 15. 13:30 - gasztropocak

unnamed_6.jpg

 

Hozzávalók:

  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • mogyoró olaj
  • 30 g szárított fafülgomba
  • csíkokra vágott sárgarépa
  • csíkokra vágott kaliforniai paprika
  • (esetleg egy kis fagyasztott kínai zöldségkeverékkel kiválthatjuk)
  • 60 dkg csirkemell filé
  • szójaszósz
  • bors
  • édes chili
  • cukorborsó
  • metélőhagyma
  • póréhagyma
  • kínai tészta

 

Elkészítés:

 

Mogyoró olajon, fedő alatt megpároljuk/pirítjuk a fokhagymát és a fafülgombát.

Eközben szójaszószból, mogyoró olajból, édes chiliből és borsból pácot készítünk és alaposan bekenjük vele a felkockázott csirkemellet.

Ha a gomba megpuhult, beletesszük a páccal együtt a húsit és szépen összedolgozva megpirítjuk.

E közben egy másik serpenyőben megpirítjuk egy kicsit a zöldségeket. Meghintjük szójaszósszal, borssal vagy egy kis kínai fűszerkeverékkel.

Ha megvagyunk, dolgozzuk össze a két serpenyő tartalmát.

Amíg lassú tűzön "összeolvadnak" az összetevők, főzzük ki a vékony kínai tésztát.

Ha kész, dolgozzuk össze ezt is a többivel és kész is az ízletes, laktató kínai egytálételünk.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!
Címkék: Kínai

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropocak.blog.hu/api/trackback/id/tr946700127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása