Hozzávalók:
- 6-8 gerezd fokhagyma
- mogyoró olaj
- 30 g szárított fafülgomba
- csíkokra vágott sárgarépa
- csíkokra vágott kaliforniai paprika
- (esetleg egy kis fagyasztott kínai zöldségkeverékkel kiválthatjuk)
- 60 dkg csirkemell filé
- szójaszósz
- bors
- édes chili
- cukorborsó
- metélőhagyma
- póréhagyma
- kínai tészta
Elkészítés:
Mogyoró olajon, fedő alatt megpároljuk/pirítjuk a fokhagymát és a fafülgombát.
Eközben szójaszószból, mogyoró olajból, édes chiliből és borsból pácot készítünk és alaposan bekenjük vele a felkockázott csirkemellet.
Ha a gomba megpuhult, beletesszük a páccal együtt a húsit és szépen összedolgozva megpirítjuk.
E közben egy másik serpenyőben megpirítjuk egy kicsit a zöldségeket. Meghintjük szójaszósszal, borssal vagy egy kis kínai fűszerkeverékkel.
Ha megvagyunk, dolgozzuk össze a két serpenyő tartalmát.
Amíg lassú tűzön "összeolvadnak" az összetevők, főzzük ki a vékony kínai tésztát.
Ha kész, dolgozzuk össze ezt is a többivel és kész is az ízletes, laktató kínai egytálételünk.
Jó étvágyat!