Egyszerűnek gondolnánk, de ritka a jó pizza tészta.
Szerintem ez a recept kiváló és a titok a sütés.
- 3 dl víz
- 3 e.kanál oliva olaj
- 50 dkg liszt
- 1/2 kocka élesztő
- 1 kávés kanál.cukor
- só
Futtassuk fel az élesztőt langyos tejben egy pici cukorral (a többi cukor a tésztába megy).
A hozzávalókat tegyük egy kelesztő tálba és adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, majd géppel jól dolgozzuk össze. Ez után pihentessük amíg a duplájára kel.
Kikenem olíva olajjal a tepsit és beleöntöm. Nem nyújtogatom, csak kézzel kisimítom.
Jöhetnek a feltétek tetszés szerint. :)
És most jön a lényeg,
Nagyon forró sütőbe tegyük. Legalább fél órát melegítsük maximumon sütés előtt!!!!!
Ha eleget ment a sütő és már nagyon forró, tegyük be a pizzánkat.
S sütő alsó részén süssük először légkeveréssel 4 percig, majd utána alsó-felső sütésen kb 15 percig.
Jó étvágyat!
Én nagyon szeretem e töltött pizzát, amit tejfölös csirkepörkölttel, gombával és sajttal töltök meg.
isteni.....