Baconbe göngyölt csirkemell

2014. október 26. 17:00 - gasztropocak

IMG_0435.jpg

A kép nem igazán sugallja azt, hogy milyen finom ez az étel, de higgyétek el nagyszerű lakoma.

Ami kell hozzá:

  • 1 kg csirkemell apró kockákra vágva
  • 50 dkg szeletelt bacon
  • 40 dkg reszelt trappista sajt
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál tejföl
  • vegeta
  • bors

Ez kb 2 őzgerincformára elegendő!!!!

A csirkemellet felvágjuk apró kockákra. Fűszerezzük ízlés szerint borssal és vegetával. A lisztet, a tojást, a sajt felét és a tejfölt jól összekeverjük.

Utána a felkockázott csirkemellet is hozzáadjuk. 

Az őzgerincformát először kibéleljük alufóliával, majd egymás mellé fektetjük a baconcsíkokat. Erre rákanalazzuk a masszát, megszórjuk sajttal. Ráhajtogatjuk a bacont.

Előmelegített sütőbe toljuk kb. 30 percre. (180-200 C)

Ha megsült, kivesszük és kiborítjuk a formából és az alufóliából, majd megszórjuk a maradék sajttal és visszatesszük még 10 percre, hogy a bacon jól megpiruljon rajta.

Én fűszeres steakburgonyával találtam.

Egy kis tzatziki mártás is remekül illik hozzá!

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!
Címkék: Husi

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropocak.blog.hu/api/trackback/id/tr886834769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása