Vargányás szarvasragu

2014. szeptember 15. 20:28 - gasztropocak

unnamed_7.jpg

unnamed (1)_3.jpg

Egyik kedves ismerősöm egy csodaszép szarvascombbal lepett meg a minap. Alig vártam, hogy valami finomat készítsek belőle. 

Egy vargányás-áfonyalekváros szarvasragura esett a választás steakburgonyával. 

Mennyei vacsora.

Egy rendkívül kellemes 2008 -as villányi kékfrankost kortyolgatva igazán különleges ízek bukkantak elő.

 Hozzávalók:

- kb 70 dkg szarvascomb
- 2 normál fej vöröshagyma
- kb 30-40 dkg vargánya gomba
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál áfonya lekvár
- rozmaring (1 tk őrölt vagy 2 szál friss)
- 2 db babérlevél
- csipet chili, vagy őrölt házi csípős paprika
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk majoranna
- kb fél kg burgonya

 

 

Elkészítés:

A felaprított hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzá adjuk a felkockázott szarvascombot. Néhány perc alatt átpirítjuk. Szórjunk rá egy kis édes, őrölt pirospaprikát

Ezt követően tegyük bele a babérlevelet és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.

Forraljuk, lefedjük.

Amikor kezd puhulni, hozzá adjuk a felsorolt fűszereket és a megmosott, felkockázott vargányát.

Mehet rá a lekvár is. Keverjük jól el, majd hagyjuk főni.

Nekem gyorsan megfőtt, de kb 1 - másfél órával számolhatunk.

Kóstoljuk meg és ha megfőtt a hús és kellő képen besűrűsödött (mártás állagúra) készen vagyunk.

E közben a krumplikat héjukban megfőztem. Csak annyira, hogy megpuhuljanak, de ne essenek szét amikor felnégyelem. Sütőpapírral kibélelt tepsi teszem őket, majd meghintem némi fűszerrel (esetleg egy kis sültkrumpli fűszerkeverék vagy hasonló).

200 fokra előmelegített sütőben légkeverés mellett 15 perc alatt megpirítom.

Már csak a tálalás van hátra.

Ne felejtsünk előtte-utána egy finom száraz bort kóstolni!

Jó étvágyat

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropocak.blog.hu/api/trackback/id/tr736701243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása