Sushi alapszinten

2014. szeptember 26. 20:27 - gasztropocak

02.jpg

01.jpg

Ma este különleges vacsorával kedveskedtem a családnak. Sajnos a környéken elég szegényes a kínálat sushi hozzávaló ügyben, ezért egy egyszerű verziót készítettem.

Hozzávalók:

  • 1 cs Nori lap
  • 25 dkg sushi rizs
  • 3 ek rizsecet
  • uborka
  • wasabi szósz
  • szójaszósz
  • 20 dkg friss lazacfilé
  • uborka
  • 1 csomag rákos surimi

Elkészítés:

625 ml forrásban lévő vízbe szórom a sushi rizst. Lefedjük és 10 perc alatt készre főzzük. (akkor van kész, amikor felszívta az összes vizet)

Idő közben felszeljük az uborkát. A lazacot is vékony szeletekre vágjuk.

Ha kész a rizs, félre tesszük hűlni. Közben fokozatosan hozzáadagoljuk a rizsecetet és egy kevés sót.

Ha kihűlt, kb 3 evőkanállal szétterítünk a Nori lapon. Hosszában rátesszük az uborkát és a lazacot, majd (esetleg bambusztekercs segítségével) óvatosan feltekerjük ügyelve arra, hogy ne nyomjuk szét, mégis egyenletesen szétterüljön az elejétől a végéig.

Ha kész vagy, óvatosan szeld fel kb egyforma darabokra és ízlés szerint helyezd el a tányéron.

Kész is a maki.

Készíthetsz surimivel vagy rákkal töltöttet is hasonló módon.

A maradék rizsből kézzel nigirit készítünk, mely rizsből és lazacból áll hosszában elhelyezve. (esetleg vékonyra szelt Nori lappal összefogatható)

Ízlés szerint helyezzük el a tányéron és tegyünk mellé egy kis szója- és wasabi szószt.

Jó étvágyat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropocak.blog.hu/api/trackback/id/tr56735097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása