Ma olaszos hangulatban voltam és egy paradicsomos tésztát rittyentettem.
Egy wokban pirítottam apróra vágott sonkaszalámit (garnéla rákkal az igazi, de azt a feleségem nem szereti így a sonkás verzió van gyakrabban) egy kis fokhagymával, póréhagymával és petrezselyemmel. Adtam még hozzá vékonyra szeletelt gombát. Sózom, borsózom és adok hozzá majorannát, oregánót és bazsalikomot.
Kicsit összefőzöm ezt az egyveleget majd felöntöm paradicsomkonzervvel (hámozott darabolt paradicsommal és nem sűrítménnyel). Ezt egy kicsit tovább főzöm.
Pár perc után hozzáadom a főzőtejszínt és állandó kevergetés mellett 2-3 perc alatt készre főzöm!
Közben egy lábosban megfőzöm a tagliatelle tésztát. (persze más is lehet, de nekem valahogy így az igazi)
Ha megfőtt, leszűröm és összekeverem a wok tartalmával.
Ezzel kész is vagyunk!
Egy kis parmezánnal tálalva fenséges!