Ez van amikor a feleségemet beengedem a konyhába.
Rittyent egy olyan vacsit, amitől eláll a szavam is.
Naná, hogy ellopom a receptet.
Lássuk:
2 féle töltelék lesz a tortillában.
Az egyik egy csípős, sajtszószos csirke:
- 2.5 dl tej
- 2.5 dl habtejszín
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- ételízesítő ízlés szerint
- 35 dkg csirkemell filé
Pirítsuk meg az apróra vágott csirkecsíkokat.
A tejet, a tejszínt és a reszelt sajtokat egy lábosba tesszük, és együtt folyamatos keverés mellett közepes lángon felmelegítjük, amíg a sajtok olvadni nem kezdenek.
Az étkezési keményítőt egy kevés meleg vízzel elkeverjük, és ezzel sűrítjük a mártást. Ízesítjük kevés sóval, ételízesítővel (a sajtok sósak, vigyázzunk mennyit teszünk bele) és borssal.
A mártást kiforraljuk (ha sűrűnek találjuk, kevés tejjel/tejszínnel lazíthatjuk), majd végül hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét.
Kész is az egyik töltelék, jöhet a másik.
Paradicsomos csirke fajitas:
- 35 dkg csirkemell filé
- mexikói fűszerkeverék
- babkonzerv
- kukorica
- paradicsomkonzerv (hámozott darabolt paradicsommal és nem sűrítménnyel)
- bors
- sajt
Pirítsuk meg az apróra vágott csirkecsíkokat a fűszerekkel.
Ezután jöhet a többi összetevő. Főzzük össze és kész is vagyunk.
Az így elkészült kétféle tölteléket töltsük tortillába, szórjunk rá sajtot és előmelegített sütőben 10 perc alatt (amíg a sajt rá nem olvad) készre sütjük.
Készítsünk hozzá salsa szószt is mert úgy az igazi.
A legjobb salsa szósz receptet is megtalálod az oldalamon.
Jó étvágyat!