Sajtos pogi

2014. október 26. 16:49 - gasztropocak

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg sütőmargarin
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej az élesztő felfuttatásához
  • 3-4 dkg élesztő
  • 2 teáskanál cukor
  • 3 teáskanál só
  • 1 tojás sárgája a tésztába + 1 a teteje megkenéséhez
  • 20 dkg reszelt sajt + 10 dkg a tetejére

 

Tegyük egy nagy tálba a lisztet és a közepébe csináljunk egy nagy mélyedést.

Ebbe szórjuk bele az élesztőt és a cukrot majd öntsük rá a langyos tejet.

Ha szépen felfutott tegyük bele az olvasztott margarint, a tojássárgáját, az olajat, a sót és gyúrjuk össze. A tészta lágy lesz, de nem szabad plusz lisztet hozzáadni!!! Adjuk hozzá a 20 dkg reszelt sajtos is és megint jól gyúrjuk össze.

Pihentessük fél órát hűtőben, majd még egyszer gyúrjuk át. Nyújtsuk ki, és szaggassunk pogácsákat belőle.

A tetejét kenjük meg tojás sárgájával, szórjuk rá a sajtot, és sütőben 180 fokon süssük 30 percig.

Egyszerű és nagyszerű

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropocak.blog.hu/api/trackback/id/tr906834751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása