Sörben pácolt mangalica

2014. szeptember 09. 20:24 - gasztropocak

unnamed_4.jpg

unnamed (2).jpg

 

Nagyon szép, friss mangalica húsit kaptam egy kedves ismerősömtől így ez lett a szombati ebéd.
(kb 1,5 kg hús)

Jó alaposan fűszerezzük meg a húsdarabokat. Vegeta és sok-sok bors. 

Tegyük őket egy sütőzacskóba. Dobjunk még hozzá 1 felszeletelt paradicsomot, paprikát, hagymát és kb 8-10 gerezd fokhagymát majd tegyük egy órára a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

Ha letelt az idő, vegyük ki a sütőből, öntsük nyakon egy kis sörrel és tegyük vissza még egy órára amíg alaposan megsül, megpirul.

Sütés közben 10 percenként locsoljuk meg a tetejét a saját levével.

Hagymás pirított-főtt krumplival tálaljuk!

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!
Címkék: mangalica Husi

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropocak.blog.hu/api/trackback/id/tr76684179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása