Szarvassült tejszínes-paprikás gombamártással

2014. szeptember 23. 20:31 - gasztropocak

IMG_0087.jpg

A múltkori húsiból maradt egy kicsi, ami azért különleges, mert majd 2 hetet állt a mustáros pácban.

Serpenyőben, saját olajában, fedő alatt hamar kisütöttem. Olyan puha volt a hús, hogy kb annyi idő alatt kisült mint egy sertésszelet.

Közben héjában megfőztem a krumplit, majd 4 felé vágtam. Sütőpapíros tepsiben légkeveréses sütőben 15 perc alatt készre pirítottam. Szórtam rá egy kis krumplifűszert.

Már csak a mártás elkészítése van hátra.

Egy fej vöröshagymát apróra vágtam és 5-6 gerezd fokhagymával megpirítottam. Utána beletettem a nagy darabokra vágott csiperkegombát és az apróra vágott kaliforniai paprikát. Só, bors, majoranna, bazsalikom. 

Ha megpuhult, hozzá öntök 2 dl tejszínt és egy kicsit összefőzöm. Ha kell ízlés szerint fűszerezzük meg.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!
Címkék: Husi

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropocak.blog.hu/api/trackback/id/tr526725459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása