Legyen az első feltöltésem egy számunkra nagyon kedves és nagyon egyszerű kaja, a sajtos makaróni.
De nem akármilyen verzió, hanem az eredeti amerikai, hollywoodi filmekben látott verzió.
Tényleg isteni.
Kell hozzá:
- 75 g vaj
- 1 hagyma
- 75 g liszt
- 900 ml forró tej
- 2 tk dijoni mustár (de tényleg az legyen mert úgy az igazi)
- 25 dk cheddar sajt (vagy fele cheddar fele meg füstölt sajt)
- só
- bors
- 300 g makaróni tészta
Elkészítés:
A hagymát puhára dinszteljük a vajon. Belekeverjük a lisztet és tovább főzzük 1-2 percig. Ezután adjuk hozzá a tejet és a mustárt állandó kevergetés mellett. Ezt követően tegyük bele a sajt felét vagy háromnegyedét. Szépen elfőzzük, hogy beleolvadjon. Sózzuk, borsózzuk. Én ezt amúgy (mint általában sok mindent) wokban készítem.
Mindeközben főzzük meg a tésztát.
Ha minden kész keverjük jól össze a szószt a tésztával.
Végül rakjuk bele egy hőálló tálba és szórjuk a tetejére a maradék sajtot majd irány a sütő pár percre amíg szépen rá nem pirul a sajt a tetejére.
Jó étvágyat hozzá!