Amerikai sajtos makaróni

2014. augusztus 13. 20:38 - gasztropocak

fotó (12).jpg

Legyen az első feltöltésem egy számunkra nagyon kedves és nagyon egyszerű kaja, a sajtos makaróni. 

De nem akármilyen verzió, hanem az eredeti amerikai, hollywoodi filmekben látott verzió.

Tényleg isteni.

Kell hozzá:

  • 75 g vaj
  • 1 hagyma
  • 75 g liszt
  • 900 ml forró tej
  • 2 tk dijoni mustár (de tényleg az legyen mert úgy az igazi)
  • 25 dk cheddar sajt (vagy fele cheddar fele meg füstölt sajt)
  • bors
  • 300 g makaróni tészta

 

Elkészítés:

A hagymát puhára dinszteljük a vajon. Belekeverjük a lisztet és tovább főzzük 1-2 percig. Ezután adjuk hozzá a tejet és a mustárt állandó kevergetés mellett. Ezt követően tegyük bele a sajt felét vagy háromnegyedét. Szépen elfőzzük, hogy beleolvadjon. Sózzuk, borsózzuk. Én ezt amúgy (mint általában sok mindent) wokban készítem.

Mindeközben főzzük meg a tésztát. 

Ha minden kész keverjük jól össze a szószt a tésztával.

Végül rakjuk bele egy hőálló tálba és szórjuk a tetejére a maradék sajtot majd irány a sütő pár percre amíg szépen rá nem pirul a sajt a tetejére.

Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropocak.blog.hu/api/trackback/id/tr26601525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása